Submenu
02 mei 2018

Quality Support goes MapsTell

MapsTell hebben we als nieuw instrument toegevoegd aan onze dienstverlening. We zetten dit in voor de DISC-methode zoals hierboven al uitgelegd. We hebben met een deel van ons team al aan den lijve ondervonden wat MapsTell is en we zij erg enthousiast. Het is een werkvorm die goed te gebruiken is in teams op elk niveau. Een heldere en duidelijke uitleg en het DISC-model is op een hele creatieve manier uitgewerkt. Met een investering van 2 dagdelen kun je veel bereiken.

 

Bij MapsTell wordt de persoonlijke ontwikkeling gezien als een reis. Kennis van gedrag is hierbij onmisbaar. Tijdens de workshop gaan de deelnemers, met hun eigen PersonalMap en Routebeschrijving in de hand, op reis door de Wereld van Verschil. Hierbij komen ze alles over hun eigen gedragsstijl te weten.

 

Wat is jouw gedragsstijl? Hoe kan dit gedrag overkomen op collega’s? Hoe ga je in de praktijk om met de onderlinge verschillen? Hoe kan jij jezelf daarin ontwikkelen? Deze vragen worden beantwoord tijdens een workshop of een training Persoonlijke ontwikkeling. Op de PersonalMap is de eigen gedragsstijl weergegeven. Daarnaast geeft de bijbehorende Routebeschrijving verdieping en inzicht in het spanningsveld tussen het Actieve gedrag (de rol) en het Instinctieve gedrag van iedere deelnemer.

 

De workshops worden gegeven door Bertine van Ginkel. Zij is een gecertificeerde MapsTell Guide.

 

De volgende onderdelen worden altijd behandeld:

  • Perceptie en de verschillen in waarneming;
  • Taakgerichtheid en mensgerichtheid;
  • Introversie en extraversie;
  • De vier stijlen van het DISC-model vertaald in kaarten en kleuren;
  • Associatie met de gebieden uit de Wereld van Verschil.

 

De training is interactief en gericht op het aangaan van de onderlinge dialoog. Er wordt onder andere gewerkt met vloermatten van de Wereld van Verschil. Hierop worden op toegankelijke wijze de verschillen inzichtelijk gemaakt. We reizen letterlijk over de mat en verdiepen ons zo in de verschillende gedragsstijlen.

 

Meer weten? Bel ons gerust.

 

 
Nieuwsbericht delen