Teamleider: een onderschatte rol!
Submenu
03 juli 2017

Laten we eens starten met een suggestieve vraag: 'Voldoen uw teamleiders?' Kijk gewoon eens even goed in de spiegel en beantwoord vervolgens deze vraag. Niet de vraag of zij een voldoende beoordeling hebben gekregen. Nee, u start uw eigen bedrijf, wie van uw teamleiders neemt u dan mee? Tja, ik hoor u denken: "Wat is voldoen? Wat is de meetlat waar ik dit aan af meet?". De rol van teamleider is een rol die regelmatig onderschat wordt.

 

Collega's uit 'het vak' zullen snel toegeven dat de rol van teamleider een rol is die regelmatig onderschat wordt. We werken nog vaak met teamleiders die zich duidelijk als goede agent hebben onderscheiden van de rest. Doorgroeien lijkt dan een logische stap… Maar is deze stap wel zo logisch? Natuurlijk op kennisgebied weet hij veel, hij werkt immers al jaren binnen de organisatie. Hij weet de weg binnen de organisatie, ook dat heeft voordelen. Maar nu de andere kant: heeft hij ervaring met leidinggeven? Zo nee, heeft hij potentie om leiding te gaan geven? Past hij binnen het team van teamleiders? Past hij binnen het team waaraan hij leiding gaat geven? Zo kunnen we nog wel even door gaan. Het gaat om competenties en talenten. Kan hij een goede teamleider worden?

 

Foute keuze: leed en kostbaar

Natuurlijk heeft doorgroeien vanuit de eigen organisatie de voorkeur, maar niet ten koste van alles. Hoe objectief wordt de selectie uitgevoerd? Wat we met stellige zekerheid kunnen zeggen is dat een foute keuze veel ellende veroorzaakt en uiteindelijk geld kost. De organisatie wordt teruggegooid in de tijd en de selectieprocesdure begint weer van voor af aan.

 

Keuze objectiveren

Wat kunnen we dan doen om de keuze objectiever te maken? Hoe kunnen we de voorspelling van de juiste keuze groter maken? Meten is weten!

 

Allemaal vragen...

Hoeveel tijd steekt u in de ontwikkeling van uw teamleiders? Worden uw teamleiders gecoacht? Benut u optimaal de krachten en talenten van uw teamleiders? Heeft u inzicht in de krachten en talenten van uw teamleiders? Zijn uw teamleiders complementair aan elkaar? Wat drijft uw teamleiders? Passen deze drijfveren bij de organisatiedoelen? Past deze teamleider binnen uw organisatie/team?

Kortom veel vragen, maar...

 

Hoe zit het met de antwoorden?

Quality Support werkt veel samen met Teamleiders.nu, de specialist op het gebied van teamleiders. Wij hebben samen met Teamleiders.nu een assessment ontwikkeld voor teamleiders. Een instrument om u te helpen antwoord te geven op veel van de bovenstaande vragen. We hebben de jarenlange expertise op het gebied van teamleiders van Teamleiders.nu samengevoegd met de ervaring van meten en ontwikkelen van Quality Support. Het assessment is een instrument dat we inzetten in selectietrajecten, ontwikkeltrajecten, potentieelmeting en bij het ontwikkelen (versterken) van teams. Deze assessments hebben de afgelopen jaren duidelijke resultaten opgeleverd, het is een betaalbaar instrument met een zeer praktische rapportage. De investering in een assessment weegt niet op tegen de tol die wordt betaald voor een foute keuze. Het assessment gaat uw organisatie en uw (toekomstige) teamleiders helpen bij hun ontwikkeling.

 

Kijk naar mensen zoals ze echt zijn! U helpt uw teamleider door hem of haar de juiste plek aan te bieden. U helpt uw organisatie met de juiste objectieve keuze.

 

 
Nieuwsbericht delen