Submenu
04 november 2015

Kunt u voor mij God even bellen?

Sinds kort kunnen we Twitteren met de Paus en al langer (sinds 2006) kunnen katholieken die druk zijn hun gebeden uitbesteden aan een call center in Rome. Het call center is gevestigd in Sant Anastasia al Palatino, dichtbij het beroemde Circus Maximus in het hart van Rome.

 

Meer dan 200 vrijwilligers bemensen dit call center (voorzien van een bisschoppelijke zegen) en beantwoorden de oproepen van vele tientallen bellers per dag. De agents (of misschien heten ze daar angels) noteren de wensen en geven dit vervolgens door aan de gebedsgroep die de gebeden daadwerkelijk uitspreken.

 

Vader Alberto Pacini zegt dat dit een “teken van deze tijd” is en dat een “rechtstreeks lijntje naar de Heer” door de moderne technologie mogelijk wordt gemaakt. En ik maar geloven dat Plato gelijk had toe hij zei: “de mens is de maat der dingen”.

 

Nu brengt dit concept weer de ondernemer in mij naar boven. De eerste tip voor de katholieke kerk is gratis (gewoon om wat terug te doen): Installeer onmiddellijk een heel duur betaald nummer, bijvoorbeeld 0900 –14318 (0900 – biecht) en laat allen die niet zonder zonden zijn (en wie is dit wel?) via het call center biechten. Lekker lang keuzemenu ervoor met vragen als “waar biecht u voor?, “hoe vaak heeft u het gedaan? en “hoeveel spijt heeft u eigenlijk?” maakt dat meer Euro’s het Vaticaan binnenstromen dan mensen in de Nederlandse kerken.

 

Vervolgens kan je je boetedoening, het 100 x opzeggen van de Weesgegroetjes, natuurlijk outsourcen aan hetzelfde call center die je dan intens kunt meebeleven door ze handsfree in de auto mee te luisteren. Eventueel maken ze hiervoor een terugbelafspraak. Dat is pas het grondig reinigen van de ziel.

 

Maar het concept gaat veel verder…..het call center als personal assistant. Ik had er altijd al een PA willen hebben. Alleen een abonnementje afsluiten en ze doen alle rottelefoontjes voor je. Leverancier bellen met slechts nieuws: “de opdracht is voor de concurrent:”. Een afspraak laten afbellen met een smoesje omdat je eigenlijk toch geen zin had. Kappen met je vriendin: Spreek ik met Monique? Ik moet van de heer Janssen laten weten dat hij de verloving met ingang van vandaag heeft verbroken. Praise the Lord, halleluja.

 

 
Nieuwsbericht delen