Submenu
28 augustus 2015

Telefonisch afspraken maken: 5 Tips!

Zeker in deze tijden is het belangrijk om te zorgen voor 'new business' en  inactieve klanten weer te benaderen. Wanneer u gaat bellen is een goede voorbereiding het halve werk. Ik zat laatst bij een klant die zei: "Waar doen jullie toch allemaal zo moeilijk over? Je moet gewoon hetzelfde gesprek voeren aan de telefoon als met je schoonmoeder...".  Nou bel ik niet zo vaak met mijn schoonmoeder en haar hoef ik echt niet te triggeren om een afspraak te maken...

 

Er zat echter wel een kern van waarheid in: jezelf blijven is erg belangrijk, kies woorden en zinnen die bij je passen! Daarnaast is hij een genadig verkoper en weet zijn klanten prima te overtuigen, maar dit is niet iedereen gegeven.  Hier volgen 5 tips die u kunnen helpen bij deze telefonische acquisitie.

 

Schiet niet met hagel, maar schiet met scherp!
Zorg dat u een goed adressenbestand heeft, dit betekent juiste naam organisatie, juiste contactpersoon (verantwoordelijke voor uw business) juiste telefoonnummer (doorkies). En tot slot weet waarom u deze organisatie als klant wilt. Dit kost tijd, maar levert zeker meer rendement op.
 

Meerwaarde
Voordat u gaat bellen dient u overtuigd te zijn van uw meerwaarde. Bedenk voor af wat uw meerwaarde is voor degene die u gaat bellen.
 

Triggeren
Bedenk vooraf hoe u de klant of prospect die u belt gaat triggeren. In de eerste twee zinnen moet u de nieuwsgierigheid van de klant wekken anders haakt hij af. De 'stelling - vraag'  methode is een prima methodiek.  "Ik heb gezien dat u momenteel € 10.000,- op u lopende rekening. Weet u dat u zonder veel te hoeven doen een veel hoger rendement uit kunt krijgen?"
 

 "Bel ik gelegen?"
Deze vraag staat tegenwoordig gelijk aan  " Dit is telefonische acquisitie, wilt u dat?". Wanneer u de interesse van de ander heeft weten te wekken, stel deze vraag dan nonchalant even tussendoor. "Oh ja, voor dat ik verder ga, komt mijn telefoontje gelegen?". U heeft al de nieuwsgierigheid van de ander gewekt, dus u krijgt zeker een 'ja, tuurlijk'.
 

U kunt alles vragen, als u maar voorbereid bent op het antwoord...
U kunt tegengas krijgen van de ander. Onderzoek heeft uitgewezen dat er maar circa 8 echte tegenwerpingen zijn. Bereid u voor op deze tegenwerpingen.

 

 

 
Nieuwsbericht delen